• Winomierz Cukromierz

Symbol: HOG-WSK452-02
11.99
11.99
szt. Do przechowalni
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 10
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Dowóz na terenie Olecka 10
Dowóz na terenia Olecka 10
Kurier 20
Paczkomaty 20
Kurier (Pobranie) 23
Dostępność 1 szt.
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 875203692

Zostaw telefon

Winomierz cukromierz

Głównymi elementami miernika są: probówka i pływak z odpowiednio naniesioną skalą do pomiaru gęstości płynu w stopniach Ballinga (Blg). Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20 - 21°C. Pomiar stężenia cukru dokonywany jest poprzez bezpośredni odczyt. Symbol: 700452 Zakres: od 0 do 24°Blg (1°Blg odpowiada w przybliżeniu 10 g cukru w 1 L soku (moszczu)). Dla ułatwienia zakresy zalecanych stężeń cukru w trakcie poszczególnych etapów przygotowania wina wyróżniono odpowiednimi kolorami: przed rozpoczęciem fermentacji stężenie cukru nie powinno przekraczać 22°Blg - obszar różowy, zaraz po dodaniu kolejnych dawek cukru w trakcie fermentacji, wskazania winomierza nie powinny przekraczać 16°Blg - obszar żółty, odczyt w końcowej fazie fermentacji dla win wytrawnych i półsłodkich, mieścić powinien się w przedziale - obszar zielony Areometr ten pozwala również w sposób pośredni określić stężenie alkoholu w winie, poprzez proste obliczenia. SPOSÓB UŻYTKOWANIA: W celu dokonania pomiaru probówkę należy wypełnić niewielką ilością płynu pozbawionego cząstek stałych i pęcherzyków gazu. Ilość płynu powinna być taka, aby umieszczony w probówce pływak unosił się swobodnie i nie dotykał ścianek zbiorniczka. Wartość stężenia cukru odczytujemy wg menisku górnego cieczy.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie